Πώς να αποθηκεύετε σωστά τα τρόφιμα το καλοκαίρι - Ποια «μισούν» τη μεμβράνη Ημερομηνία:
24/7/2025, 14:36 - Εμφανίσεις: 13
Η ζέστη και οι καύσωνες του καλοκαιριού απαιτούν αυξημένη προσοχή, μεταξύ άλλων και στο πώς συντηρούμε τα φαγητά – από το τυρί μέχρι τα φρούτα -, που συνήθως τυλίγουμε σε μεμβράνη. Πάντως, η ακατάλληλη χρήση της θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα και την ασφάλεια σε πολλά τρόφιμα.
Η μεμβράνη στα τρόφιμα το καλοκαίρι θα μπορούσε να αλλοιώσει την υφή και τη γεύση τους ή να τα καταστήσει ακατάλληλα Η μεμβράνη τροφίμων – κυρίως από PVC ή πολυαιθυλένιο – είναι βολική στην αποθήκευση περισσευούμενου φαγητού ή άλλων τροφίμων αλλά απαιτεί προσοχή όταν ο καιρός ξεκινά να ζεσταίνει.
Στις υψηλές θερμοκρασίες υπάρχει κίνδυνος να παγιδεύσει την υγρασία, δημιουργώντας συνθήκες ευνοϊκές για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και της μούχλας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Εξ ου και όταν την χρησιμοποιούμε πρέπει πρώτα το φαγητό να έχει κρυώσει, αλλιώς αλλοιώνεται η υφή και η γεύση τους και, σε ακραίες περιπτώσεις, είναι επικίνδυνα για κατανάλωση.
Τα ευαίσθητα τρόφιμα Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον τύπο συντήρησης των τροφίμων και τις εναλλακτικές που έχουμε, τονίζει η Corriere Della Sera. Μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν όταν τα τυλίγουμε σε μεμβράνη είναι τα φρέσκα τυριά, τα ώριμα φρούτα, τα κρέατα σε φέτες, τα επιδόρπια με βάση την κρέμα, τα μπισκότα και τα σάντουιτς.
Ιδιαίτερα ευαίσθητα στη θερμότητα και την υγρασία είναι τυριά όπως η ρικότα, αν τυλιχτούν σε πλαστική μεμβράνη στη διάρκεια του καλοκαιριού θα μπορούσε να αναπτύξουν μούχλα.
Τέτοια τυριά είναι προτιμότερο να φυλάσσονται στην αρχική τους συσκευασία ή σε αεροστεγή δοχεία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Τα γλυκά, ζουμερά φρούτα (κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα, σύκα) λόγω των φυσικών του σακχάρων είναι επιρρεπή στην ταχεία αλλοίωση μέσα στη μεμβράνη.
Για την ορθή αποθήκευσή τους είναι καλύτερο το χαρτί κουζίνας ή τα καλάθια.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Αλλαντικά όπως το ζαμπόν, το προσούτο και η μορταδέλα ...